Preocuparea pentru sănătate și mediuPreocuparea pentru sănătate și mediu

Microclimat interior prietenos datorită plăcilor de gips-carton ecologice Norgips

Plăcile din gips-carton sunt foarte populare în principal datorită calităților funcționale , esteticii finale și ușurinței de instalare.

Acestea sunt apreciate pentru proprietățile lor ecologice, din stadiul de materie primă, prin producție și utilizare până la eliminare. Cu toate acestea, nu toată lumea știe că aceasta este o soluție care are un efect benefic și asupra calității aerului din interiorul încăperilor.

Putere din natură

O componentă de bază a plăcilor de gips-carton este gipsul.

Proprietățile sale naturale le fac ideale ca material de construcție specific. Datorită capacităţii gipsului de a absorbi excesul de umiditate și de a o returna atunci când aerul din încăpere devine prea uscat, gipsul ajută la reglarea nivelului de umiditate din interiorul clădirilor.

Procesul de producție ecologic

Cartonul utilizat în producția de plăci din gips-carton este fabricat din hârtie reciclată. De unde provine gipsul?

Gipsul se extrage prin extracție minieră în aer liber din zăcăminte naturale sau prin desulfurarea gazelor de ardere în centralele termice. Acesta este un proces foarte important pentru mediu, care previne emisiile de oxizi de sulf și de azot care provoacă ploi acide. În timpul desulfurării într-un mediu apos, cristalizarea precipită și separă în mod eficient orice substanță inutilă sau potențial dăunătoare. Gipsul obținut prin această metodă este pur și nu conține argilă sau săruri minerale. În plus, procesul nu generează deșeuri supărătoare. Pe lângă aceasta, materialul este testat în mod regulat în laboratoare, printre altele, pentru a detecta componentele nedorite. Prin urmare, sunt introduse pe piață numai produsele care sunt complet sigure pentru mediu.

Ușoare, durabile, ecologice

Plăcile de gips-carton Norgips de bază, care sunt în conformitate cu reglementările în materie de construcții, sunt supuse unui proces de micro-spumare în faza de producție, ceea ce le face mai ușoare fără a-și pierde rezistența și proprietățile de instalare.

Plăcile Norgips mai ușoare nu numai că sporesc confortul utilizatorului la scară mică, dar minimizează și impactul negativ asupra mediului la scară mare. Greutatea mai mică a sarcinii permite transportarea mai multor plăci din gips-carton deodată, ceea ce face ca procesul de livrare să fie mai ecologic.

Testele au arătat că panourile ușoare fabricate din gips micro-spumat pur și sigur pentru mediu sunt la fel de rezistente ca și panourile de la alți producători. Datorită cunoștințelor și tehnologiilor moderne, Norgips pune în mâinile clienților săi produse de înaltă calitate, create în armonie cu principiile ecologice.

NORGIPS - fabrica din Opole, Polonia
Expediază un mesaj

Stimați domni și doamne,,
securitatea datelor cu caracter personal este un aspect foarte important pentru noi. De aceea, vă transmitem informațiile despre tipul de date personale pe care le deținem. Administrator al datelor cu caracter personal este Norgips Sp. z o.o. cu sediul în Varșovia, cod poștal /02-634/, str. Racławicka 93. Datele personale vor fi utilizate pentru deservirea cererii trimise.
Poți citi mai multe în Politica noastră de Confidențialitate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termenii de utilizare Google.

Alexandru Pitac
Technical Advisor
Cristian Roman
Product Manager Romania
Dosar de documente
Dosar de documente
close

Dosarul de documente este locul în care puteţi stoca fişierele selectate pentru descărcare și calculele privind consumul de materiale.

Faceți clic pe "Pentru dosar" pe orice document sau calcul.

Cu ajutorul acestui dosar de documente puteți pregăti cu ușurință documentația pentru investiția dumneavoastră, inclusiv:

  • documentația tehnică a produselor și soluțiilor
  • calculul consumului de materiale
  • lista rezumativă a produselor
  • foaia de titlu cu un calcul al investiției
Descarcă ZIP Descarcă ZIP
Descarcă PDF Descarcă PDF
Trimite la @ Trimite la @
 Șterge dosarul
Închide
în sus