Rezistenţă la umezealăRezistenţă la umezeală

Soluții Norgips pentru zonele cu umiditate ridicată a aerului

Protecția împotriva umezelii joacă un rol foarte important, în special în bucătării și băi. Conținutul de vapori de apă din aer este de obicei mai mare decât în alte încăperi.

Norgpis oferă o gamă de plăci din gips-carton care sunt ideale pentru încăperile cu umiditate ridicată.

Din preocupare pentru confort și sănătate

Umiditatea optimă în clădirile rezidențiale este cuprinsă între 40% și 60%.

O placă standard de gips-carton de tip A, concepută pentru a fi utilizată în locuri în care parametrul de mai sus nu depășește 70%, va funcționa, prin urmare, perfect în majoritatea încăperilor. Prin utilizarea acestei plăci pot fi executate căptușeli pentru pereţi și tavane, pereți despărțitori și construcţii de mansardă. Cu toate acestea, în cazul băii, nivelul de umiditate crește semnificativ după un duș fierbinte. Pentru a evita formarea ciupercilor și a mucegaiului, care sunt dăunătoare pentru sănătate, alegeți produse cu rezistență sporită la umiditate. Placa de gips-carton impregnată de tip H2 este o soluție eficientă. La miezul de gips se adaugă o substanță hidrofobă specială care reduce semnificativ absorbția de umiditate de către miezul de gips, ceea ce face ca panoul să fie potrivit pentru utilizarea în încăperi în care umiditatea relativă depășește 70%. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie mai mare de 85%, iar un astfel de nivel ridicat de umiditate poate apărea timp de maximum 10 ore pe zi. Ventilația mecanică trebuie, de asemenea, să fie instalată în încăperi cu un astfel de conținut ridicat de umiditate în aer.

Protecție dublă

Un mare avantaj al sistemelor de gips-carton Norgips este gama largă de soluții disponibile pentru a se potrivi cerințelor specifice.

Dacă aveți nevoie de o partiție cu o rezistență sporită la umiditate, care să îndeplinească, de asemenea, standarde ridicate de rezistență la foc, ar trebui să alegeți placa GKFI impregnată de tip DFH2 cu rezistență la foc. Miezul de ipsos al plăcii are o densitate crescută, este ranforsat cu fibră de sticlă la care au fost adăugate substanțe hidrofobe (parafină sau silicon). Dacă, în plus, aveți cerințe ridicate în ceea ce privește reducerea zgomotului, ar trebui să alegeți placa de gips-carton Acoustic Super de tip DFH2IR.

Merită să observăm că accesoriile au, de asemenea, o mare influență asupra efectului final. Norgips oferă soluții care se potrivesc atât clădirilor rezidențiale, cât și spațiilor publice. Pentru finisarea încăperilor cu umiditate crescută, cum ar fi toaletele publice sau încăperile sanitare, cea mai bună alegere sunt profilele C3, ale căror proprietăți anticorozive au fost îmbunătățite printr-un strat de zinc Z 275 și un strat suplimentar de vopsea de poliester.

Norgips oferă o soluție care vă va permite să vă bucurați de pereți frumoși și netezi, chiar și în condiții de umiditate ridicată a aerului.

Placi din gips-carton NORGIPS GKBI 12,5 mm tip H2
Plăci din gips-carton impregnate cu rezistență sporită la umiditate
Placi din gips-carton NORGIPS GKFI 15 mm tip DFH2
Plăci din gips-carton cu rezistență sporită la incendiu și umiditate
Placi din gips-carton NORGIPS GKFI 12,5 mm tip DFH2
Plăci din gips-carton cu rezistență sporită la incendiu și umiditate
NORGIPS Extra Finish
Glet gata preparat, pentru finisarea de înaltă calitate a plăcilor de gips-carton ș…
NORGIPS Finish
Glet de finisare pe bază de ipsos aditivat pentru nivelarea rosturilor dintre plăcile de …
Expediază un mesaj

Stimați domni și doamne,,
securitatea datelor cu caracter personal este un aspect foarte important pentru noi. De aceea, vă transmitem informațiile despre tipul de date personale pe care le deținem. Administrator al datelor cu caracter personal este Norgips Sp. z o.o. cu sediul în Varșovia, cod poștal /02-634/, str. Racławicka 93. Datele personale vor fi utilizate pentru deservirea cererii trimise.
Poți citi mai multe în Politica noastră de Confidențialitate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termenii de utilizare Google.

Alexandru Pitac
Technical Advisor
Cristian Roman
Product Manager Romania
Dosar de documente
Dosar de documente
close

Dosarul de documente este locul în care puteţi stoca fişierele selectate pentru descărcare și calculele privind consumul de materiale.

Faceți clic pe "Pentru dosar" pe orice document sau calcul.

Cu ajutorul acestui dosar de documente puteți pregăti cu ușurință documentația pentru investiția dumneavoastră, inclusiv:

  • documentația tehnică a produselor și soluțiilor
  • calculul consumului de materiale
  • lista rezumativă a produselor
  • foaia de titlu cu un calcul al investiției
Descarcă ZIP Descarcă ZIP
Descarcă PDF Descarcă PDF
Trimite la @ Trimite la @
 Șterge dosarul
Închide
în sus