Siguranță împotriva incendiilorSiguranță împotriva incendiilor

Partițiile Norgips ce oferă protecție împotriva incendiilor vă protejează casa

Sentimentul de siguranță este cea mai elementară nevoie a fiecărei ființe umane.

Dorim să ne simțim lipsiți de griji și confortabil, mai ales acolo unde ne petrecem cea mai mare parte a timpului – acasă și la locul de muncă.

Rezistență la foc

Fiecare element al unei clădiri trebuie să îndeplinească anumite cerințe pentru a proteja în mod corespunzător persoanele în caz de incendiu.

Criteriile care sunt analizate în detaliu sunt:

  • R - rezistența la foc
  • E - etanșeitate la foc
  • I - izolație la foc

Cu cât pereții despărțitori ai clădirii își păstrează mai mult timp funcția portantă, de separare și de izolare față de temperaturile ridicate, cu atât mai mare este rezistența lor la foc. În practică, acest lucru înseamnă o propagare mai lentă a focului. Clasele de rezistență la foc combină între ele de obicei criteriul E și I sau R, E și I, de ex. EI 15, EI 60, REI 180, unde numărul este timpul măsurat în minute.

Merită să observăm că un perete despărțitor cu o clasă mai mare de rezistență la foc va avea, de asemenea, o reducere mai bună a zgomotului și va fi mai rezistent la deteriorări mecanice.

Clasificarea precisă facilitează selectarea soluțiilor adecvate. Documentația pentru fiecare tip de element trebuie să includă detalii privind materialele utilizate.

O gamă largă de partiții rezistente la foc

Rezistența la foc este o proprietate a ansamblului construit și nu a plăcilor de gips-carton luate individual.

Pentru a obține clasa corespunzătoare de rezistență la foc a unei anumite partiții, aceasta trebuie să fie alcătuită din elementele descrise în documentația tipului de partiţie respectivă. Componentele individuale ale unui anumit tip de partiție au fost testate în laborator ca o soluție completă. Clasa de rezistență la foc va fi obținută numai dacă partiția este construită din componentele exacte care alcătuiesc sistemul. Orice posibilă abatere de la această regulă ar face ca o astfel de partiție să nu îndeplinească cerințele clasei de rezistență la foc specificate.

Soluții de securitate la incendiu

Există cinci clase de rezistență la foc a unei clădiri, care sunt definite în condițiile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească clădirile și amplasarea lor. Fiecare este marcată cu o literă de la „A” la „E” - în ordine de la cea mai mare la cea mai mică.

Cerințele de securitate la incendiu depind de înălțimea, dimensiunea, amplasarea, condițiile tehnice și funcția clădirii.

Sistemele Norgips de bariere antifoc sunt potrivite pentru toate tipurile de clădiri și oferă cea mai bună garanție a unei protecții fiabile împotriva incendiilor. Acestea protejează elementele structurale ale clădirilor împotriva incendiilor și acționează ca bariere independente de protecție împotriva incendiilor în clasele EI, REI, R și RE.

Rezistenţă la foc

Clasa de rezistență la foc

Clasa de rezistenţă la incendiu a clădirii

Clasificarea în domeniul rezistenţei la foc (clasificarea la foc)

Toți termenii din dicționar

Rezistenţă la foc

Rezistența la foc este capacitatea compartimentului/elementului de construcție de îndeplinire a unor cerințe specifice în condiții de incendiu. Măsurarea rezistenţei la foc se face prin măsurarea timpului în minute, din momentul declanșării incendiului până în momentul în care elementul de construcție a încetat să mai îndeplinească aceste cerințe.

  • R - rezistența / portanța - adică starea în care elementul menționat îndeplinește funcţia sa de sprijin/portanță. Pierderea portanței are loc ca urmare a distrugerii mecanice sau a pierderii limitelor de stabilitate sau a depășirii valorilor limită de deformări. Sistemele de construcții uscate sunt descrise de parametrul R numai în cazul elementelor de separare a focului.
  • E - etanșeitatea - adică starea în care elementul menționat îndeplinește funcţia de separare a gazelor și focului deschis. Pierderea etanșeității are loc în urma apariţiei pe suprafaţa neîncălzită a compartimentului a flăcării sau fisurilor cu o lățime mai mare decât cea limită, prin care pot pătrunde gaze sau flăcări.
  • I -izolație - adică starea în care elementul menționat îndeplineşte funcţiile de izolare termică. Pierderea izolației la foc are loc în momentul apariţiei unei temperaturi prea ridicate pe partea exterioară a elementului de testare.

Clasa de rezistență la foc

Clasa de rezistenţă la foc descrie cerinţele pentru peretele despărţitor/elementul clădirii dat cu privire la rezistența la foc

Clasele de rezistență la foc combină între ele cerințele E și I sau R, E și I, de ex. EI 15, EI 30, EI 45, EI 60, EI 90, REI 120, REI 180.

O explicaţie detaliată a criteriilor R, E, I este cuprinsă în definiţia de "Rezistenţă la foc"

Clasa de rezistenţă la incendiu a clădirii

Sunt stabilite trei clase de rezistență la incendiu a unei clădiri, marcate P1, P2, P3.

Elementele clădirii cărora le-a fost atribuită o anumită clasă de rezistență la incendiu trebuie să corespundă condiţiilor stabilite de normativele în vigoare.

Clasificarea în domeniul rezistenţei la foc (clasificarea la foc)

Acestea sunt documente emise pe baza cercetărilor/testelor efectuate de către unităţile de testare autorizate care încadrează în clasa de rezistenţă la foc elementele de construcţie testate de ex. în cazul sistemelor de construcţii uscate - pereţi despărțitori, pereţi de mascare, plafoane suspendate, construcţii de mansarde: EI 30, EI 60 ș.a.

Clasificarea la foc conţine de asemenea descrieri detaliate ale soluțiilor, informaţii cu privire la materialele utilizate, desene, detalii de construcție etc.

Toți termenii din dicționar
Placi din gips-carton NORGIPS GKF 12,5 mm tip DF
Plăci din gips-carton cu rezistență sporită la incendiu
Placi din gips-carton NORGIPS GKF 15 mm tip DF
Plăci din gips-carton cu rezistență sporită la incendiu
Placi din gips-carton NORGIPS GKFI 12,5 mm tip DFH2
Plăci din gips-carton cu rezistență sporită la incendiu și umiditate
Placi din gips-carton NORGIPS GKFI 15 mm tip DFH2
Plăci din gips-carton cu rezistență sporită la incendiu și umiditate
Placi din gips-carton NORGIPS ACOUSTIC SUPER 12,5 mm tip DFH2IRE
Plăci din gips-carton dedicată aplicațiilor cu un grad sporit de izolare fonică și rezist…
Bandă din fibră de sticlă autoadezivă 45 mm
Bandă din fibră de sticlă autoadezivă pentru ramforsarea rosturilor plăcilor din gips-car…
Bandă din împâslitură de fibră de sticlă 50 mm
Bandă din împâslitură de fibră de sticlă pentru ramforsarea rosturilor plăcil…
Banda de etansare monoadeziva 30 mm
Banda de etansare monoadeziva pentru profilurile metalice perimetrale
Banda de etansare monoadeziva 50 mm
Banda de etansare monoadeziva pentru profilurile metalice perimetrale
Banda de etansare monoadeziva 75 mm
Banda de etansare monoadeziva pentru profilurile metalice perimetrale
Banda de etansare monoadeziva 100 mm
Banda de etansare monoadeziva pentru profilurile metalice perimetrale
NORGIPS Extra Finish
Glet gata preparat, pentru finisarea de înaltă calitate a plăcilor de gips-carton ș…
NORGIPS Finish
Glet de finisare pe bază de ipsos aditivat pentru nivelarea rosturilor dintre plăcile de …

Expediază un mesaj

Stimați domni și doamne,,
securitatea datelor cu caracter personal este un aspect foarte important pentru noi. De aceea, vă transmitem informațiile despre tipul de date personale pe care le deținem. Administrator al datelor cu caracter personal este Norgips Sp. z o.o. cu sediul în Varșovia, cod poștal /02-634/, str. Racławicka 93. Datele personale vor fi utilizate pentru deservirea cererii trimise.
Poți citi mai multe în Politica noastră de Confidențialitate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termenii de utilizare Google.

Alexandru Pitac
Technical Advisor
Cristian Roman
Product Manager Romania
Dosar de documente
Dosar de documente
close

Dosarul de documente este locul în care puteţi stoca fişierele selectate pentru descărcare și calculele privind consumul de materiale.

Faceți clic pe "Pentru dosar" pe orice document sau calcul.

Cu ajutorul acestui dosar de documente puteți pregăti cu ușurință documentația pentru investiția dumneavoastră, inclusiv:

  • documentația tehnică a produselor și soluțiilor
  • calculul consumului de materiale
  • lista rezumativă a produselor
  • foaia de titlu cu un calcul al investiției
Descarcă ZIP Descarcă ZIP
Descarcă PDF Descarcă PDF
Trimite la @ Trimite la @
 Șterge dosarul
Închide
în sus