Izolație fonică îmbunătățită cu sisteme de compartimentare și mansardare - DUO
sfaturi

Izolație fonică îmbunătățită cu sisteme de compartimentare și mansardare - DUO

Cum să îmbunătățiți protecția împotriva zgomotului fără să plătiți prea mult?

Soluţiile hibride Duo de la Norgips sunt un răspuns la unele probleme pe care și le pun persoanele ce își renovează apartamentele sau casele. O bună izolare fonică a încăperilor este un aspect căruia i se acordă o atenție deosebită. Toată lumea caută soluții eficiente și puțin costisitoare pentru a obține confortul necesar.
Pentru a oferi o soluție pornind de la aceste ipoteze, am verificat cum ar putea proteja împotriva zgomotului pereții despărțitori cu plăci din gips-carton cu placare dublă de diferite densități - plăci ușoare și plăci grele.

Testarea eficacității izolării fonice

SD - 2x12,5 GKB A  GKF DFCW 50 W.png

Testele au avut loc în laboratorul nostru de cercetare și dezvoltare în conformitate cu standardul EN 10140-2:2011. În primul studiu, a fost utilizată o combinație de plăci de gips-carton GKB A și Acoustic A. Au fost testate șase tipuri de pereți despărțitori. Nivelul de atenuare a sunetului a fost cu 5 dB mai mare decât în cazul pereților acoperiți cu plăci duble GKB A. Acesta este un rezultat foarte bun. Rezultatele ne-au permis să le oferim clienților noștri pereți despărțitori care izolează de două ori mai bine împotriva zgomotului. În plus, prețul acestor pereți este foarte atractiv. Acum puteți obține un standard acustic ridicat pentru un cost suplimentar redus. Am efectuat teste și pentru pereți despărțitori cu placare dublă cu plăci GKB A și Acoustic Super DFH2IR. Și de această dată am obținut rezultate foarte bune. Izolația fonică a pereților a fost chiar mai mare cu 2 până la 4 dB, în funcție de tipul de perete. Rezultatul este o soluție propusă pentru clienții cu nevoi sporite, la un preț foarte accesibil.


Mansardele Duo

lepsze_wyciszenie_w_image.png

Soluţiile hibride Duo sunt, de asemenea, utilizate la mansarde. Pentru a asigura o structură solidă a mansardei care să protejeze structura acoperișului împotriva incendiilor până la clasa REI 30 (în conformitate cu cerințele condițiilor tehnice pe care clădirile și amplasarea lor trebuie să le îndeplinească) am proiectat trei variante de construcție a mansardei în sistem hibrid DUO. Utilizând două straturi de plăci de gips-carton GKB A și GKF DF, GKBI H2 și DFH2, GKB A și DFH2IR le-am supus unor teste de rezistență la foc la Departamentul de Cercetare a Incendiilor ITB (Institutul de Tehnică în Construcții) din Pionki, în conformitate cu standardul PN-EN 1365-2:2014-12. Aceste structuri, umplute cu 20 cm de vată minerală sau 20 cm de spumă poliuretanică, au obținut o rezistență la foc de REI 30. Am obținut sisteme de placare a mansardelor care protejează eficient structurile de acoperiș împotriva incendiilor, iar dubla căptușeală cu plăci de gips-carton garantează o structură solidă, fără fisuri care pot apărea în cazul placării cu un singur strat, ca urmare a deplasărilor inerente a structurii acoperișului.

Dosar de documente
Dosar de documente
close

Dosarul de documente este locul în care puteţi stoca fişierele selectate pentru descărcare și calculele privind consumul de materiale.

Faceți clic pe "Pentru dosar" pe orice document sau calcul.

Cu ajutorul acestui dosar de documente puteți pregăti cu ușurință documentația pentru investiția dumneavoastră, inclusiv:

  • documentația tehnică a produselor și soluțiilor
  • calculul consumului de materiale
  • lista rezumativă a produselor
  • foaia de titlu cu un calcul al investiției
Descarcă ZIP Descarcă ZIP
Descarcă PDF Descarcă PDF
Trimite la @ Trimite la @
 Șterge dosarul
Închide
în sus